Ekologiczne przetwory warzywne
Bio Organica Italia jest prowadzona już przez trzecie pokolenie rolników, od 1960 roku. Obecnie ta wiodąca włoska firma przetwarza w sposób ekologiczny i biodynamiczny oliwki i warzywa z Apulii. Jesteśmy jednym z największych krótkich łańcuchów dostaw we Włoszech, z produkcją w 100 % ekologiczną i biodynamiczną.
Codziennie rozwijamy się, przekształcamy i pakujemy u nas na miejscu - śmiało możemy powiedzieć, że jest to nasz dom. Świeże warzywa są poddawane obróbce w ciągu 8 godzin od zbioru. Wszystkie surowce do naszych produktów uprawiamy sami. Dojrzewają one na świeżym powietrzu, w pełnym słońcu. Do produkcji nie używamy surowców z upraw szklarniowych ani produktów mrożonych. Nasze metody produkcji są całkowicie innowacyjne i ekologiczne, a naszą misją jest wytwarzanie najlepszych produktów z poszanowaniem środowiska.
Uważamy, że żywność wykonana z naszych ekologicznych, świeżych warzyw wzmacnia metabolizm w taki sposób, że rozwój fizyczny i duchowy człowieka przebiega harmonijnie i zdrowo. Nieustannie pracujemy na rzecz poszanowania i ochrony środowiska poprzez wykorzystanie alternatywnych i odnawialnych źródeł energii, pakowanie w karton bez plastiku oraz zastosowanie wieczka ze specjalną technologią „Pano Blue Seal”, która zapobiega migracji plastiku do produktu. Nasza firma posiada certyfikaty BRC i IFS, Demeter, Naturland, Biosuisse, BRC, IFS, KOSHER, USDA organic.
Nasz dział rozwoju produktów nieustannie opracowuje nowe receptury, aby zaoferować Klientom szeroką gamę pysznych produktów.